ЛІГА ЧЕМПІОНІВ
 

Донецький "Шахтар", перемігши в гостях італійську "Рому", зробив крок до чвертьфіналу головного футбольного турніру Європи
 

Для гірників це був дебют: вперше в своїй історії команда вийшла на матч 1/8 фіналу цього турніру. Та й узагалі для донеччан це була перша офіційна гра в сезоні. Тому не дивно, що на перших хвилинах гри на римському "Стадіо Олімпіко" українська команда виглядала скутою. Набагато впевненішими почувалися "вовки" (одне з прізвиськ римської команди), які одразу пішли вперед, створивши низку загрозливих моментів біля воріт П'ятова. І доволі логічним став гол Симоне Перротти, забитий на 28-й хвилині. Проте наступні 13 хвилин, коли донецькі бразильці тричі вразили ворота римлян, фактично вирішили долю гри.

У пошуках спасіння господарі вели в другому таймі масовані атаки, подали багато кутових, але спромоглися забити лише один м'яч. Кілька сприятливих моментів мали й гості, та скористатися ними не змогли.

На післяматчевій прес-конференції Мірча Луческу спрогнозував, що матч-відповідь з "Ромою" буде складнішим, ніж гра в Римі. "Нам пощастило: суперник нервував, а ми були добре організовані, особливо проводячи швидкі контратаки. У другому таймі було помітно, що "Шахтарю" ще не вистачає фізичної підготовки", - сказав наставник команди.

Головний тренер "вовків" Клаудіо Раньєрі: "Ми зробили все, що змогли. Знали, що контратаки "Шахтаря" здатні завдати чималих проблем. На жаль, так і вийшло. Ми приймаємо цю гірку поразку сьогодні, але не збираємося здаватися заздалегідь!"

Президент України Віктор Янукович подякував гравцям і тренерському штабу "Шахтаря" за гру проти "Роми", повідомляє офіційний сайт донецького клубу.

ТАБЛО "УК"

Ліга чемпіонів 15 лютого

"Мілан" - "Тоттенгем" - 0:1 "Валенсія" - "Шальке" - 1:1

16 лютого

"Рома" - "Шахтар" - 2:3 (Перротта, 28, Менез,61 - Жадсон, 29, Дуглас Коста, 36, Луїс Адріано, 41)

"Арсенал" - "Барселона" - 2:1 Решта команд-учасниць 1/8 фіналу зіграють 22 і 23 лютого

Матч-відповідь "Шахтар" - "Рома" відбудеться в Донецьку 8 березня