Жіночі руки, як і жіноче серце, створені для благодійності. Тож і проведення цього заходу є безперечним здобутком дружин дипломатів та жінок-дипломатів з різних країн. Днями представники організаторів традиційного Різдвяного ярмарку — Міжнародного жіночого клубу міста Києва та Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв — розповіли журналістам про те, які сюрпризи чекають на відвідувачів. 

«Цього року в нашому базарі візьмуть участь 38 посольств. Вони репрезентуватимуть культуру своїх країн, національну їжу, сувеніри й  продукцію своїх виробників. Зокрема Болгарія, Грузія, Киргизстан і Сербія долучаться до акції вперше», — повідомила президент Міжнародного жіночого клубу Нел Кортсміт. За її словами, основною метою ярмарку стане збір коштів для допомоги малозабезпеченим людям похилого віку, дітям, інвалідам, жінкам, які потребують підтримки суспільства.

Торік найбільшй попит у відвідувачів ярмарку мали національні страви. Фото Володимира ЗAЇКИ

У свою чергу, дружина посла Чехії в Україні Мартіна Почухова, яка вже не вперше бере участь у ярмарку, сподівається на те, що результати цього року будуть кращими від попереднього, а зібрані кошти надійдуть саме тим, хто найбільше цього потребує. Адже всіх ймовірних претендентів, — громадські організації, що отримують від Міжнародного жіночого клубу гроші, зібрані в результаті проведення ярмарку, — ретельно перевіряють.

Традиційно зібрані кошти отримають ті організації, заявки яких відберуть наприкінці січня. За словами голови комітету з благодійності Міжнародного жіночого клубу Києва Наталі Мустафіної, нині триває конкурс на здобуття таких грантів.

А дружини послів тим часом готуються якнайкраще підготуватися до презентації. Приміром, «друга половинка» британського посла в Україні Шон Стікінгз зазначила, що із задоволенням візьме участь у цьому ярмарку і разом зі своїм чоловіком послом Великої Британії в Україні Саймоном Смітом зробить сувеніри, які там будуть представлені. Подружжя планує також пригощати відвідувачів їхнього павільйону фірмовим різдвяним пирогом, який зазвичай готують разом. 

Отож що більше небайдужих киян і гостей столиці завітають 7 грудня з дев’ятої до двадцятої години у столичний виставковий центр «КиївЕкспоПлаза» (вул. Салютна, 2-Б), то успішнішим буде захід.