ОПАЛЮВАЛЬНИЙ СЕЗОН

У МінЖКГ чекають скарг

У приміщенні Міністерства з питань ЖКГ батареї холодні. Як тут не згадати приказку про шевця без чобіт. "У вас борги великі чи економите?" - запитала я міністра з питань ЖКГ Юрія Хіврича вчора на прес-конференції. "Та ні, - засміявся він. - Нам незручно перед людьми, у яких ще не топлять, от ми й не включаємось. Та в понеділок уже буде тепло, у нас для цього все готове". Якщо в МінЖКГ - це добра воля його керівництва, то мешканці житлових будинків, у яких опалення ще не ввімкнули, мерзнуть "примусово" і їх навіть таке зізнання міністра не зігріє. Наприклад, у Києві тепла ще немає у 100 будинках на Троєщині й Лісовому масиві - через аварію. Міністр запевнив, що нині робиться все, аби найближчим часом підключити до опалення всі будинки, і не тільки в столиці.

Також тим, у кого батареї ще холодні, Юрій Хіврич порадив звертатися на "гарячі" телефони в регіонах, а якщо не допомагає - на "гарячі" телефони МінЖКГ, вони працюють цілодобово. І запевнив, що кожне звернення людей ретельно розглядається.

А загалом, підкреслив міністр, Україна нормально увійшла в опалювальний сезон, який через різке похолодання почався майже на 2 тижні раніше звичайного терміну.

- На сьогодні запущено 23733 котельні, підключено до опалення 137216 житлових будинків, практично всю соцсферу, - розповів він. - Поки що не всі об'єкти підключено в Криму, але ж який сенс це робити, якщо там температура на вулиці +17 градусів.