ЗВЕРНЕННЯ

Вітаю всіх із Всесвітнім днем дитини, що відзначається щороку в державах світу, і в Україні зокрема, 20 листопада - у день прийняття Організацією Об'єднаних Націй Конвенції про права дитини.

Норми цієї Конвенції заклали базу національного законодавства України у сфері захисту прав дитини, визначили стандарти, яких необхідно досягти в нашій державі, щоб з упевненістю та відповідальністю можна було заявити про те, що кожна дитина захищена.

Захист інтересів і прав дитини - це один з найголовніших пріоритетів у діяльності уряду, який працює над забезпеченням правових, економічних та соціальних умов для функціонування і зміцнення сім'ї, формування відповідального ставлення батьків до виховання дітей.

Особлива увага повинна приділятися реалізації права дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, на виховання в сімейному оточенні, а також активізації національного усиновлення, попередженню бездоглядності та безпритульності серед дітей, реформуванню інтернатних закладів.

Всесвітній день дитини в Україні має характерну особливість. Цей день проводиться як День спільних дій в інтересах дітей - спільних дій влади, неурядових організацій та громадян. Саме завдяки спільним діям - і не лише 20 листопада - ми можемо наблизити той час, коли будуть на практиці забезпечені основні права для всіх без винятку дітей України.

Єднаймося заради наших дітей!

Прем'єр-міністр України Микола АЗАРОВ