Зокрема лідер першості київське «Динамо» у центральному матчі туру, який проходив у неділю в Полтаві, забило  чотири «сухих» м’ячі у ворота місцевої «Ворскли».

Команда Василя Сачка втратила перед цим протистоянням двох важливих виконавців — Сімініна і Бартуловіча. До того ж Громов, який є ключовим гравцем лінії атаки, вийшов на поле з високою температурою. Натомість гості використали ротацію після переможного акорду киян у Лізі чемпіонів в Ізраїлі. У центрі захисту Віда змінив Хачеріді, Буяльський вийшов замість Велозу і Гусєв — замість Гонсалеса. Усі інші брали участь у перемозі «Динамо» над «Маккабі» у Хайфі. Це свідчило про серйозні наміри біло-блакитних. Справді, розслаблятися ніколи: попереду принципове  протистояння з «Шахтарем», а там і  «Челсі» завітає.

«Динамо» розпочало гру з атак, щоправда, саме «Ворскла» мала відкривати рахунок у зустрічі. На 12-й хвилині Шиндер обігрався з Турсуновим і завдав удару, Шовковському допомогла стійка воріт.

Далі спрацювало добре відоме футбольне правило: на 18-й хвилині комбінація Ярмоленка, Мораєса і Буяльського завершилася влучним ударом останнього зблизька.

Цей гол фактично став вирішальним у поєдинку, оскільки «Ворскла», не демонструючи якихось конкретних намірів, повністю віддала м’яч під контроль «Динамо». У такій ситуації підопічні Сергія Реброва могли грати у своє задоволення, і підтвердженням тому став гол-красень Антунеша у середині тайму. Португалець обігрався з Гусєвим, прибрав на замаху захисника у штрафному і не залишив жодних шансів Ткаченкові.

Беззаперечна територіальна перевага киян втілилася ще у два забиті м’ячі після перерви. На 67-й хвилині свій дебютний гол у динамівській футболці відсвяткував новачок команди Гонсалес. Парагвайцеві знадобилося всього вісім хвилин, щоб записати своє прізвище на табло, після появи на полі замість Гусєва. Дерліс обіграв трьох суперників і технічним ударом перекинув воротаря. Довершив розгром Ярмоленко, який за чотири хвилини виявився сильнішим за голкіпера, реалізувавши вихід сам на сам — 4:0, повідомляє офіційний сайт ФФУ.

«Шахтар»  у матчі 10-го туру без особливих проблем переграв одеський «Чорноморець». Мірча Луческу був змушений робити певні корективи після болючої поразки у Лізі чемпіонів від ПСЖ. Так у центрі поля у матчі проти «моряків» дебютував у Прем’єр-лізі Микола Матвієнко, який у центрі змінив Ярослава Ракицького. Не було в центрі оборони Івана Ордеця, натомість повернувся  досвідчений Олександр Кучер. Залишилися у запасі П’ятов, Тайсон, Марлос та  Гладкий. Зі старту грав Віктор Коваленко, черговий шанс проявити себе отримав Бернард. Бразилець, до речі,  був найактивнішим у складі своєї команди, та  йому тривіально не щастило забити, на відміну від Тейшейри, який виправдовує реноме кращого бомбардира сезону.

Про кадри говорив на прес-конференції й головний тренер «Дніпра» Мирон Маркевич. Після непростої перемоги над  «Русенборгом» тренер залишив у запасі Матеуса, очевидно, розраховуючи, що Ротань створить для Селезньова кілька моментів, а той заб’є. У підсумку забили Чигринський з подачі Матеуса, якого довелося випускати відразу по перерві, і Матеус. Селезньов  удовольнився  результативною передачею.

Мирон Богданович  не захвалював підопічних. Зокрема  розкритикував ставлення до справи Романа Безуса, який не потрапляє навіть у заявку на матч: «Ребров його не розумів, я його не розумію. По-моєму, він сам себе не розуміє. Учора за дубль пішки, в Харкові — пішки. На ту гру я спеціально приїхав. Якщо головний тренер на грі, а він ходить пішки... Може, він вже втомився від футболу», —  не знав що сказати наставник «Дніпра».

З обнадійливого: Зозуля вже тренується і навіть бере участь в ігрових вправах. На думку Мирона Маркевича, днів за десять  він буде в загальній групі.

У шести  із семи  матчів 10-го туру забивали у ворота лише переможці. Близьким до цього був і «Олімпік», та футболісти харківського «Металіста», які вже чотири місяці  проїдають зароблене раніше, зіпсували новачкам їхні наміри.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 10-й тур

Ворскла — Динамо —  0:4
Голи: Буяльський (18), Антунеш (33), Гонсалес (67), Ярмоленко (71)

Металіст — Сталь — 1:1
Голи: Прийомов (87) — Кулач (22)

Шахтар — Чорноморець — 2:0
Голи: Тейшейра (8,  пен., 49)

Металург З — Олімпік — 0:3

Говерла —   Карпати — 0:2
Голи: Савченко (4, автогол),  Пластун (40)

Дніпро — ФК Олександрія — 2:0
Голи: Чигринський (55), Матеус (72)

Волинь — Зоря — 0:3
Голи: Малиновський (19), Будківський (22), Ліпартія (61)

Турнірне становище лідерів

1. Динамо — 28,   
2. Шахтар — 25, 
3. Дніпро — 20,
4. Зоря — 19, 
5. Волинь — 17,
6. Ворскла — 15,
7. Карпати — 13...