КОНТРОЛЬ

5,9% перевірених з початку року зразків продуктів харчування містять у собі генетично модифіковані організми (ГМО). Такі результати отримано за даними лабораторій молекулярно-генетичних досліджень на базі випробувальних центрів Держспоживстандарту України.

Загалом проведено 11,7 тис. випробувань продовольчої сировини і харчових продуктів, і в 702 зразках продукції виявлено вміст ГМО.

Генетично модифіковані організми були знайдені, зокрема, в хлібобулочних, кондитерських, цукристих, м'ясних і ковбасних виробах, у м'ясних напівфабрикатах, молочній продукції, повідомляє УНІАН.

Торік відсоток вмісту ГМО в продуктах харчування був приблизно на такому ж рівні: з 4,7 тис. перевірених зразків продовольчої сировини і готових продуктів ГМО виявлено в 254 зразках (5,4%). При цьому в 122 зразках вміст ГМО перевищував 0,9%.