НОВОВВЕДЕННЯ. Іноземні інвестори, що працюють в Україні, оцінили переваги автоматичного відшкодування ПДВ – вони отримують майже половину від усіх виплат за цим алгоритмом. 

Про це під час робочої поїздки до Криму заявив голова Державної податкової служби України Олександр Клименко, повідомляється на сайті відомства, передає УКРІНФОРМ.

«У серпні сума автоматичного відшкодування становила 2,2 млрд грн, і 900 млн грн отримали іноземні інвестори, що працюють в Україні», – сказав О.Клименко.

За його словами, найбільшу питому вагу мають при цьому компанії з країн ЄС: 78 підприємств із європейським капіталом, що працюють в Україні, отримали відшкодування ПДВ на загальну суму 752 млн грн.

«Ми докладаємо усіх зусиль, щоб інвестор отримав чіткий сигнал, що наш курс – це прогнозована державна політика, що держава робить усе, щоб залучити інвестиції до національної економіки», – зауважив голова ДПСУ.

Загалом за підсумками січня-серпня 2012 року податкова служба відшкодувала бізнесу понад 31 млрд грн податку на додану вартість, при цьому більше половини (16,7 млрд грн) відшкодовано в автоматичному режимі. Порівняно з минулим роком відшкодування податку збільшено на 8,4%, або на 2,4 млрд грн.