БЕЗПЕКА

Українські атомні електростанції оснащені додатковими водними резервуарами для відведення тепла та електрогенераторами, які підтримують життєзабезпечення атомної станції. Про це на брифінгу заявив директор департаменту управління рятувальними силами МНС Григорій Марченко, відповідаючи на запитання, чи зможуть наші АЕС витримати землетрус, подібний до японського.

За його словами, додаткові заходи безпеки на АЕС були встановлені за рекомендаціями МАГАТЕ вже після аварії на ЧАЕС. Подібних систем на АЕС немає не лише в Японії, а й у багатьох країнах Європи, повідомляє прес-служба міністерства.

У свою чергу директор департаменту цивільного захисту МНС Василь Квашук додав, що Україна загалом є територією сейсмобезпечною, і тут не може відбутися потужних землетрусів. За його словами, найнебезпечнішими є території Карпатських та Кримських гір - там можливий землетрус у вісім балів. У Києві можливий максимальний землетрус у шість балів. Відповідно, усі будівлі зведено з урахуванням цього параметру.