УРЯДОВІ РІШЕННЯ. Агропромисловий комплекс отримає фінансову підтримку з державного бюджету. Про це йшлося на засіданні Уряду 13 лютого, де розглянуто та затверджено Порядок використання  коштів, передбачених у держбюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі.

Метою використання бюджетних коштів є збільшення обсягів виробництва сільськогосподарської продукції, підвищення продуктивності в сільському господарстві, сприяння розвитку аграрного ринку та забезпечення продовольчої безпеки.

Бюджетні кошти будуть, зокрема, спрямовані на створення і забезпечення резервного запасу сортового та гібридного насіння, селекції у рослинництві, розвитку тваринництва, фінансування заходів із захисту, відтворення та підвищення родючості грунтів. Передбачено і фінансування здійснення заходів з охорони і захисту, раціонального використання лісів, наданих у постійне користування агропромисловим підприємствам. Також здійснюватиметься фінансова підтримка суб’єктів господарювання агропромислового комплексу через механізм здешевлення кредитів та компенсації лізингових платежів, надання фінансової підтримки для створення оптових ринків сільгосппродукції.

Окрім цього,Уряд спрямує кошти на підтримку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, часткове відшкодування суб’єктам господарювання вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів та підприємств з виробництва кормів та інше.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ