ПРОЕКТ. У Луганську розпочато зведення містечка із семи дитячих будинків сімейного типу. Місто було обране для реалізації українсько-австрійського проекту через активну підтримку обласної влади і високу оцінку проекту, зазначив регіональний директор Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «SOS Kinderdorf» Зденко Седлар. «Це буде друге «дитяче містечко» в Україні, але перше — інтегроване у місто, коли дитячі будинки розміщені поряд із будинками городян», — зауважив він.

Загальна вартість реалізації проекту — 1 млн 900 тис. євро. Третину становитиме внесок обласної та міської рад, бо, як зазначив голова облдержадміністрації, — це один із пріоритетів у роботі обласної влади. «Ми поставили собі завдання — будувати щороку 7 будинків сімейного типу. Крім того, за кожною багатодітною родиною в нас закріплений шеф, який оперативно допомагає у вирішенні складних питань», — підкреслив Володимир Пристюк.

На святі відправили у небо телеграму, в якій є обіцяння зробити все, щоб діти не знали горя. Фото автора

Саме завдяки такому ставленню до проблеми, як зазначив Уповноважений Президента України із прав дитини Юрій Павленко, Луганщина входить до трійки лідерів за темпами облаштування дітей, які залишилися без батьків, до прийомних сімей: лише за півроку тут усиновили сімдесят п’ять дітей-сиріт. Урочистості  завершились відправленням у небо телеграми, в якій є обіцяння зробити все, щоб діти не знали горя.