ДОРОГИ

Зважаючи на завершення зимового періоду, одним із першочергових завдань Державної служби автомобільних доріг України на наближчий період є підготовка до весняної повені та керований пропуск дорожніми підприємствами льодоходу на річках. Цим питанням було присвячене засідання колегії відомства.

Схвалено також проект Концепції реформування системи державного управління автомобільними дорогами загального користування, розробленого на виконання поставленого Президентом завдання з модернізації країни, повідомляє прес-служба Укравтодору.

Критерієм ефективності реформування є збереження та забезпечення ефективного функціонування автошляхів державного і місцевого значення, розбудова доріг для забезпечення транзитних перевезень, підвищення безпеки руху.

Концепцією передбачено науково-обгрунтований розподіл автомобільних доріг на дороги державного і місцевого значення, передача доріг місцевого значення до сфери управління місцевих органів влади, реорганізація ДАК "Автомобільні дороги України" за ринковими методами господарювання.

Серед цьогорічних пріоритетів названо: будівництво, реконструкцію та ремонт автомобільних доріг, задіяних у транспортному обслуговуванні Євро-2012, збереження існуючої мережі автошляхів та підвищення рівня безпеки руху через розробку та реалізацію заходів з поліпшення дорожніх умов у місцях концентрації ДТП, залучення недержавних інвестицій на основі концесій та механізму державно-приватного партнерства.