ВИБОРИ 

Світовим футбольним "господарством" - попри звинувачення в корупції всередині ФІФА - ще чотири роки керуватиме швейцарець Зепп Блаттер. На 61 конгресі цієї організації його обрали президентом як єдиного кандидата на цю посаду, оскільки один з претендентів, голова азійської конфедерації Мохаммед бін Хаммам, якого відсторонили від виконання обов'язків, зняв свою кандидатуру за три дні до виборів. Заклики кількох національних асоціацій щодо перенесення голосування не знайшли підтримки більшості учасників.

У своїй промові переобраний керівник Світової футбольної федерації визнав, що ФІФА опинилася у скрутному становищі, і тепер потрібно зробити дуже багато, аби відновити втрачену репутацію. З. Блаттер назвав себе капітаном корабля і запевнив, що спрямує його правильним курсом, але визнав: це станеться не одразу. Він пообіцяв, що майбутні голосування щодо вибору господарів наступних турнірів будуть відкритішими. Зокрема ФІФА вже підтвердила: право голосу отримають всі члени асоціації, а раніше переможців визначав виконавчий комітет. Рішення ж щодо надання права на проведення ЧМ-2022 Катару переглядатися не буде.

Схоже, фінансові можливості близькосхідного "нафтоносія" всепереможні. У цьому зв'язку красномовною є нещодавня пропозиція Футбольної федерації Катару, зроблена тренеру іспанської "Барселони" Хосепу Гвардіолі, - очолити національну збірну цієї країни по завершенні контракту з тріумфаторами Ліги чемпіонів. З вагомим аргументом - зарплатою 36 млн євро на рік.