НЕДОБРОСОВІСНІ РОБОТОДАВЦІ. Протягом минулого року судом розглянуто та задоволено 222 заяви прокурора Заводського району м. Миколаєва про стягнення в інтересах працівників заборгованості із заробітної плати. На виконання судових рішень роботодавці-боржники сплатили відповідний борг.

Однак, як  повідомляє помічник прокурора Заводського району м. Миколаєва Інна Бескровна, винесення судового рішення за результатами розгляду позову не завжди гарантує його добровільне виконання боржником. У таких випадках необхідно звернутися до органів Державної виконавчої служби, на яку покладається примусове виконання рішень судів в Україні. На виконанні у Заводському відділі державної виконавчої служби Миколаївського міського управління перебували накази, видані судом за результатами розгляду заяв прокурора району про стягнення заборгованості із заробітної плати з ЗАТ «Хлібозахист». Державний виконавець звернувся навіть до суду з поданням про обмеження керівнику підприємства виїзду за кордон. Суд подання задовольнив. Як результат — підприємство-боржник виплатило працівникам більш як 100 тисяч гривень боргу.

Загалом, зазначає помічник прокурора, у минулому році підприємства, які мали заборгованість із заробітної плати, на виконання судових рішень (?) сплатили більш як 1,6 мільйона гривень. Серед них — ВАТ «Малярно-ізоляційне підприємство «Райдуга»», ВАТ «Науково-дослідний інститут «Центр», КП «Автотрансобслуговування», приватне мале підприємство «Інтерфлот», ТОВ «АВК-Інвест».