ПAРЛAМЕНТ 

На вчорашньому засіданні Верховна Рада повернула Президенту на доопрацювання проект закону "Про приєднання України до Конвенції про захист дітей та співробітництво з питань міждержавного усиновлення" ("за" проголосувало 234 народних депутати з 401).

Конвенція не дає достатньої можливості прослідкувати долю дітей, які були усиновлені іноземцями, та допускає посередницькі послуги в процесі усиновлення, що заборонено українським законодавством. При ухваленні рішень слід врахувати й те, що національне законодавство з цього питання має переважати над положеннями Конвенції, повідомляє УНІАН.

ВР також відмовилася продовжити до 1 січня 2015 року мораторій на продаж сільськогосподарських земель. За ухвалення Закону "Про внесення змін до пунктів 14 і 15 розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України щодо терміну на продаж земельних ділянок" проголосували 117 із 383 народних депутатів.

Законопроектом передбачалося продовжити термін мораторію на внесення права на земельну частку до статутних фондів господарського товариства та продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення, оскільки понині не прийняті закони про державний земельний кадастр, ринок землі, реєстрацію земельних ділянок, облік земель сільськогосподарського призначення.