РЕАКЦІЯ

Профільні міністерства та відомства перевірять законність збільшення вартості послуг ЖКГ

Відділ новин
«Урядового кур’єра»

Перший віце-прем’єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв доручив  Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерству соціальної політики, Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Державній архітектурно-будівельній інспекції та Чернігівській облдержадміністрації перевірити законність підвищення тарифів на послуги з утримання житла і прибудинкових територій у Чернігові.

Буде перевірено дотримання вимог законодавства під час прийняття Чернігівською міськрадою рішення щодо підвищення з 1 лютого 2012 року тарифів на послуги з утримання житла і прибудинкових територій, а також проаналізовано соціально-економічні наслідки такого рішення. У середньому вартість згаданих послуг має зрости на 40—60%.

Чернігівська міськрада аргументує своє рішення тим, що тарифи давно не переглядалися і за цей час їх складові виросли в ціні від 130% до 200%, зокрема на будівельні матеріали, електроенергію, запчастини до автомобілів, заробітну плату тощо. Андрій Клюєв доручив вжити відповідних заходів реагування в разі необгрунтованого завищення тарифів у Чернігові.

Як нагадує департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, на засіданні уряду 26 грудня 2011 року розглядалося питання тарифів на послуги ЖКГ, обгрунтованості підняття їх вартості, якості обслуговування. Кабінет Міністрів дав доручення профільним міністерствам та відомствам, держадміністраціям у регіонах проаналізувати причини зростання в 2011 році тарифів на послуги з утримання житла та прибудинкових територій і їх складових, а також вжити відповідних заходів реагування там, де ціни було необгрунтовано завищено. Наразі питання розмірів тарифів та об∂рунтованості їх встановлення перебуває на контролі уряду.