ВАМ ДОПОМОЖУТЬ!

Коли Тетяна ще була незаміжньою, вона лише дивувалась, слухаючи скарги подружки, на яку чоловік частенько піднімав руку. Тут же видавала свій "рецепт": а ти давай здачі! Та з часом вийшла заміж і сама опинилась у такій же ситуації. "Дати здачі" не вдалось - чоловік виявився сильнішим. Тож часто доводилось замазувати синці. Через два роки "подружнього концтабору", як вона назвала своє життя в шлюбі, втекла від чоловіка - коли дізналась, що вагітна. Злякалася за майбутню дитину. Якийсь час жила то в одних знайомих, то в інших, потім зняла квартиру, а в її помешканні залишився чоловік і тепер почуває себе там господарем. Тетяна й не сподівається, що їй хтось може допомогти в цій ситуації. А тим часом є куди звернутися їй, та й усім, хто постраждав від домашнього насилля. На жаль, таких жінок в Україні немало.

Фахівці кажуть, що проблема "сімейної тиранії" давно вийшла за рамки домашньої справи. Адже, за інформацією Київського міського центру здоров'я, в Україні 35-50% жінок, які потрапляють у лікарні з тілесними травмами, - жертви домашньої тиранії. За 9 місяців 2010 року до різних органів та установ Києва по допомогу звернулись 5123 особи, які зазнали насильства в сім'ї.

Тим, хто потребує допомоги:

► Національні "гарячі лінії" з питань запобігання насильства та захисту прав дитини - 0 800 500 335 (для абонентів МТС та Київстар - 386); з питань запобігання торгівлі людьми - 0 800 500 225 (безкоштовно із стаціонарних телефонів).

► Київський міський центр роботи з жінками Київської міської державної адміністрації (вул. Мельникова, 20). Термінова психологічна підтримка та інформаційна допомога жінкам, які опинились у кризовій ситуації, надається за телефоном довіри 489-44-48 з 9.00 до 18.00 (у п'ятницю до 16.45), обідня перерва з 13.00 до 14.00.

► Київський міський Центр соціально-психологічної допомоги на вул. Новодарницькій, 26, корп.1, тел. 566-15-48.