ДОБРА ВОЛЯ. Республіка Македонія цілий рік готова приймати українців без віз.  Як повідомили «Урядовому кур’єру» у вітчизняному МЗС,  15 березня 2012 року набрало чинності урядове рішення про тимчасове припинення візового режиму для громадян України на період до 15 березня 2013 року.

За словами прес-секретаря Міністерства закордонних справ Олександра Дикусарова, українці зможуть перебувати на території  Македонії до 90 днів протягом часового відрізка у 180 діб, або простувати транзитом  через її територію, маючи  закордонний паспорт,  страховий поліс і підтверджене фінансове забезпечення  з розрахунку 50 євро в день. Жодних запрошень і туристичних ваучерів тепер також не потрібно.

Ну і звісно ж, громадяни України, які здійснюватимуть  поїздки наземним транспортом, мають потурбуватися про оформлення дво- чи багаторазових віз  для проїзду іншими  країнами, приміром Румунією чи Болгарією.

До речі, у МЗС балканської держави прогнозують, що в рамках Євро-2012  нашу країну відвідає чимало македонських уболівальників.