НЕСПРИЯТЛИВІ ДНІ. Американські експерти прийшли до висновку, що найнебезпечнішим днем для керування автомобілем є п'ятниця. Напередодні велика страхова компанія Nationwide Insurance повідомила, що саме по п'ятницях в США відбувається найбільша кількість аварій на дорогах - понад 4,6 тис., повідомляють закордонні ЗМІ.

«У п'ятницю люди думають про майбутні вихідних, будують плани і менше стежать за дорогою», - зазначив віце-президент компанії Білл Віндзор. За його словами, більшість ДТП відбуваються в години пік, а одним з найбільш поширених типів аварій є зіткнення автомобілем, що йде поперед.

 У зв'язку з цим Білл Віндзор радить завжди зберігати дистанцію між автомобілями в русі в 3-4 секунди, а при їзді по мокрій дорозі - в два рази більше. Крім того, на його думку, водії ніколи не повинні користуватися за кермом мобільними телефонами.

 Другим найбільш небезпечним для водіїв днем визнана середу: в цей день в США реєструються близько 4,2 тис. ДТП. На третьому місці в рейтингу йде четвер, за ним - понеділок і вівторок.

УНН