ПАРТНЕРСТВО

Віктор Янукович, який перебуває з офіційним візитом у Японії, закликав японських бізнесменів опинитися у потрібному місці і в потрібний час - в Україні 

У ході свого перебування в Японії Президент зустрівся з Імператором Акіхіто, який вітав главу Української держави біля центрального входу до імператорського палацу. Віктор Янукович та Імператор Акіхіто потиснули один одному руки. Український Президент побажав японському Імператорові здоров'я, тривалих років життя та щасливого правління. Після цього у палаці розпочалася їхня зустріч у форматі "віч-на-віч", повідомляє прес-служба глави держави. У ході розмови Віктор Янукович висловив впевненість, що нинішній візит дасть змогу підняти двосторонні відносини наших країн на якісно новий рівень. Зі свого боку Імператор Акіхіто сказав: "Я дуже радий, що візит сприятиме зміцненню відносин України та Японії".

У Токіо за підтримки Японської організації зовнішньої торгівлі, Японського банку міжнародного співробітництва та Японського інституту іноземних інвестицій відбулося перше засідання українсько-японського форуму "Інвестиційні можливості України". Віктор Янукович, який виступив на відкритті його, подякував організаторам за таку масштабну презентацію інвестиційного потенціалу нашої держави. "Насамперед хочу звернутися до тих представників японського бізнесу, які ніколи не бували в Україні та лише обмірковують ідею співпраці на цьому напрямі, - сказав Віктор Янукович. - Уявіть собі одну із найбільших європейських країн, яка з одного боку межує з Росією, з іншого - з Європейським Союзом, а ще з іншого має широкий вихід до Чорного моря. Уявіть собі країну, яка виготовляє сучасні космічні кораблі, літаки та іншу новітню продукцію машинобудування. Уявіть собі країну з практично необмеженим потенціалом сільського господарства, країну, яка входить у десятку світових лідерів за кількістю дипломованих програмістів, країну з освіченим, працьовитим народом, для якого нинішній історичний момент, - це момент істини". Український Президент вважає, що всі перелічені ним складові створюють ідеальний момент для успішного здійснення інвестувань. За його словами, мистецтво інвестора полягає в тому, щоб у правильний час опинитися у правильному місці і прийняти правильне рішення. "Сьогодні Україна - це правильне місце, правильний час і правильне рішення", - зауважив Президент, додавши, що закликає японських бізнесменів повірити не словам, а конкретним цифрам.

Подолавши економічний спад, Україна вийшла на етап стабільного розвитку, констатував Віктор Янукович. Він, зокрема, нагадав, що за підсумками 2010 року зростання ВВП становило близько 5%, а промислового виробництва - близько 11%. "Наразі ми активно працюємо над вдосконаленням державних механізмів поліпшення інвестиційного клімату в Україні, - поінформував присутніх Віктор Янукович. - З цією метою була створена Рада вітчизняних та іноземних інвесторів, робота якої повинна стати додатковим важелем у процесі підвищення інвестиційного потенціалу та привабливості нашої держави".

Найближчим часом буде затверджено персональний склад Ради, до якого увійдуть керівники найбільших українських підприємств і найбільші іноземні інвестори, пообіцяв Президент. За його словами, представники великого японського бізнесу висловили зацікавленість працювати у рамках цього механізму взаємодії влади та підприємців.

"Переконаний, що під час нинішнього заходу ви отримаєте детальну інформацію щодо умов інвестиційної діяльності в Україні, потенціалу нашої співпраці у сферах енергозбереження, сільського господарства, а також щодо конкретних економічних проектів", - висловив сподівання Віктор Янукович.

Президент України ще раз наголосив про зацікавленість нашої держави у присутності японського бізнесу в усіх сферах економіки та освоєнні японським капіталом перспективного українського ринку. Він запросив підприємства і компанії Японії серйозно переглянути свої стратегії розвитку бізнесу на українському напрямі.