МИСТЕЦТВО. Напередодні Дня Св. Валентина на сцені Чернігівського міського палацу культури та відпочинку група аматорів з музичної концесії «Персона 38» поставила легендарну рок-оперу «Юнона і Авось».

Історія російського графа Миколи Петровича Рєзанова, який у 1806 році відправився у першу, в історії Росії, кругосвітню морську подорож на вітрильниках «Юнона» та «Авось» та його юної нареченої шокувавала чернігівців своєю відвертістю, емоційністю і незабутніми почуттями. Роль графа Рєзанова виконав Іван Клименченко (пакувальник хлібобулочних виробів ПАТ «Чернігівський хлібокомбінат»), роль Кончіти блискуче зіграла Вікторія Ющенко (учениця 11-А класу колегіуму №11).

Музична частина, її аранжування, вокал, акторська майстерність – все це відпрацьовувалось понад рік. Практично всі учасники опери є аматорами - однак, навіть барабанщик грає по нотах.

У залі не було людей байдужих до того, що відбувалося на сцені. Найголовніше – глядачі бачили свою казку кохання. Дарма, що воно колись було в російській історії і народилося в Південній Америці. Воно живе уже сотні років. Як у Ромео і Джульєти, розповідає Інтернет-видання «Високий Вал».