РІШЕННЯ. Глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін повідомив, що Президент ухвалив попередній сценарій святкування 20-ї річниці Незалежності України. 

«День Незалежності — це національне свято, в першу чергу, є символом єдності українського народу. Новий сценарій проведення передбачає народні святкування. Це — свято, яке підтверджує прагнення українців до розбудови демократії та державності», — зазначив Глава Адміністрації Президента.

Дещо раніше Віктор Янукович підписав указ, яким вніс зміни до переліку заходів з нагоди 20-ї річниці Незалежності України.

Зокрема, глава держави постановив скасувати проведення 24 серпня 2011 року парадів військ у Києві, Керчі, Одесі, Севастополі, а також містах, де розташовані штаби оперативних командувань та видів Збройних сил України.

Президент також постановив відмовитись від виготовлення пам’ятного ювілейного знака «20 років незалежності України», повідомляє прес-служба глави держави.

Зекономлені бюджетні кошти Президент доручив уряду спрямувати на фінансування заходів щодо посилення соціального захисту населення. Про це йдеться в учорашньому указі Президента.