ПРИБИРАННЯ. В Луганську катастрофічно не вистачає двірників, тож кадри набирають з числа ув’язнених. 

— Штат двірників укомплектовано лише наполовину. Потенційних працівників відлякує маленька зарплата. Тому ми знайшли нестандартний вихід — запросили 12 чоловік з числа ув’язнених, які отримали умовний термін, — розповів на брифінгу в міськвиконкомі директор комунального підприємства «Жилсервіс» Сергій Шатохін. Нині за зарплату в 1200 гривень на місяць погоджуються працювати в Луганську тільки пенсіонери. Саме стільки готові платити комунальники, якщо людина береться прибирати 5 тисяч квадратних метрів.

Цікаво, що луганчани у своєму місті прибирати не хочуть, а ось до Ялти на таку саму зарплату працювати їдуть. Бійці студентського загону з Луганська протягом двох літніх місяців прибиратимуть центральну частину приморського міста. Причина – та ж: набрати на літо необхідну кількість «клінінг-менеджерів» з числа місцевих жителів комунальним службам Ялти не вдається.

Звичайно, мести влітку набережну біля моря куди веселіше, ніж двори  обласного центру. Але невже й справді, крім ув’язнених, ніхто не згоден на роботу, яка не вимагає повного дня зайнятості, не передбачає відповідальності та оплачується не гірше, ніж праця початківця-вчителя або лікаря? Чи тут є «підводні камені» у вигляді боргів із зарплатні?..