ЗАВДАННЯ. Президент — Верховний Головнокомандувач Збройних Сил Віктор Янукович провів зустріч із керівництвом Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил, яка відбулася у його резиденції (с. Нова Петрівка — Межигір’я). У заході взяли участь Секретар РНБОУ Андрій Клюєв, міністр оборони Дмитро Саламатін та новопризначений начальник Генштабу Збройних Сил Володимир Замана. «Ми обговоримо наші плани щодо модернізації Збройних Сил в частині співпраці з Радою національної безпеки і оборони», — так глава держави задав тон у розмові.

Звертаючись до міністра оборони, він наголосив: «Вам треба буде разом з Секретарем РНБО найближчим часом спільно розглянути всі документи, які стосуються оборонного комплексу і доповісти мені». Також важливо розвивати військово-промисловий комплекс, створюючи нові робочі місця та організовувати державне замовлення в цій сфері. «Перед нами стоїть завдання — побудувати новий зразок ракетного комплексу та інші питання, які ми повинні запланувати і виконати в найближчі роки», — сказав Президент, додавши, що тут слід врахувати можливості вітчизняних заводів.

Окрім цього, Віктор Янукович висловився за необхідність оптимізації структури Міністерства оборони та Генерального штабу ЗСУ, аби позбутися дублювання функцій у структурах та всіх чинників, які заважали їм ефективно працювати.

Як повідомляє прес-служба Президента, глава держави акцентував на важливості ефективного розв’язання соціальних проблем військовослужбовців та їхніх родин, зокрема щодо забезпечення офіцерів житлом.

А міністр оборони та начальник Генштабу ЗСУ доповіли Президенту про план першочергових заходів у рамках реформування української армії. Йшлося, зокрема, про кроки, спрямовані на підвищення бойової підготовки військ, зміцнення кадрового потенціалу, забезпечення ЗСУ сучасною технікою та модернізацію нинішньої.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»