КОНТРОЛЬ. Прем’єр-міністр Микола Азаров доручив Голові Ради міністрів Криму Анатолію Могильову, головам обласних державних адміністрацій проконтролювати виконання постанови Кабінету Міністрів від 22 серпня 2012 р. №807 «Про затвердження мінімально допустимого рівня цін на молоко на 2012 рік» та поінформувати уряд про результати до 10 вересня.

Також міністру аграрної політики і продовольства Миколі Присяжнюку доручено щодекадно подавати до уряду інформацію про мінімальний і максимальний рівень цін на молоко незбиране другого ∂атунку, придбане суб’єктами господарювання у населення.

Як раніше заявив керівник Мінагрополітики, є інформація, що деякі молокопереробники поставили своїх посередників, які приймають молоко у селян по 1,6 грн/л, а на молокозаводи здають по 2,5 грн/л. За його словами, держава чітко дала зрозуміти, що хоче змінити таку ситуацію на користь селян. «Антимонопольний комітет вивчатиме причини невиконання постанови уряду про підвищення закупівельних цін до 2,2 грн/л», — зазначив міністр. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»