РУЙНІВНИЙ МОРОЗ. Зі знаменитого амфітеатру Колізей в Римі через морози обвалилися деякі фрагменти верхньої частини, щільно вкриті льодом.

Поки Колізей закритий для туристів і відкриється не раніше четверга, 16 лютого. Небезпеку представляє не тільки можливе падіння фрагментів стін, але й лід, який вкрив доріжки.

Влада збиралася відкрити музей ще вранці в неділю, однак один зі співробітників послизнувся, впав і зламав ногу, через що з відкриттям об'єкта довелося зачекати.

Разом з тим інші археологічні пам'ятники, закриті через негоду, у вівторок знову відкрилися для публіки. Це терми Каракалли (маршрут по термах, однак, трохи змінився), римські форуми, Палатинський пагорб, Остія і Аппієва дорога.

Через морози та рясні снігопади в італійській столиці на кілька днів скасували заняття в школах і заборонили пересуватися по місту на мотоциклах, проте до вівторка ці заборони були зняті. Незважаючи на закиди з боку опозиції, мер міста Джанні Алеманно запевняє, що в Римі добре впоралися з наслідками негоди.

У стінах Колізею нараховується близько трьох тисяч тріщин, і час від час від античного амфітеатру відвалюються фрагменти. Масштабна реставрація пам'ятника має розпочатися в березні 2012 року.

ТСН