РЕГІОНИ

Віктор Янукович провів зустрічі з головами трьох областей

Керівники Рівненської, Черкаської та Волинської обласних державних адміністрацій доповіли главі держави про соціальну-економічну ситуацію в регіонах, підсумки роботи за перший квартал цього року, розповіли про пріоритетні напрямки діяльності до кінця 2011-го та виконання президентських доручень.

На Рівненщині поменшало боргів

Під час зустрічі з головою Рівненської ОДА Василем Берташем Віктор Янукович звернув окрему увагу на необхідність повного погашення в області існуючої заборгованості із заробітної плати. Василь Берташ поінформував, що ситуацію вдалося істотно покращити. Якщо торік борги із зарплат сягали 20 млн грн, то наразі їх вдалося скоротити до 2,7 млн.

"Доручення Президента - повністю розрахуватися з людьми. Ми це питання взяли на контроль. Обов'язково все зробимо, щоб люди отримали свої зароблені гроші", - наголосив голова Рівненської ОДА. Він також подякував Президентові за виділення з держбюджету 7,8 млн грн на будівництво музею-пантеону в рамках святкування 450-річчя Пересопницького Євангелія, яке відзначатиметься 29-го серпня цього року.

Черкащина отримає дитячу лікарню

Завдяки підтримці глави держави у квітні буде відкрито сучасну Черкаську обласну дитячу лікарню. Голова області Сергій Тулуб запросив Президента на урочистості з цієї нагоди. За словами посадовця, цю лікарню Черкащина чекала довго - об'єкт будувався 20 років.

"Там були зовсім припинені роботи... І в минулому році завдяки дорученням Президента, а також його ефективній підтримці ми змогли відновити це будівництво і зараз його закінчуємо", - зазначив Сергій Тулуб. Він додав, що це буде надсучасна лікарня на 340 ліжко-місць, матиме усе необхідне обладнання для лікування дітей.

Крім того, порушувалося питання про допомогу незахищеним верствам населення області. Як повідомив голова ОДА, розпочато створення соціальних магазинів для малозабезпечених. "Ми почали створювати мережу так званих соціальних магазинів, або "продуктових кошиків": у супермаркетах, в інших магазинах створюється відділ, куди постачаються продукти харчування за ціною на 20-25% нижчою, ніж середня на ці продукти в інших магазинах", - цитує слова Сергія Тулуба прес-служба Президента.

Окрім того, за його словами, було створено мережу соціальних аптек, в яких для незахищених верств відкрито спеціальні відділи, де ціни на ліки нижчі до 20%, ніж в інших аптеках.

Також було обговорено проведення посівної кампанії. Як повідомив після зустрічі керівник області, робота йде згідно з графіком. Всі господарства області забезпечено на 100% мінеральними добривами, пально-мастильними матеріалами, запчастинами, посівним матеріалом.

Восени Волинь не підтопить

Керівник облдержадміністрації Борис Клімчук поінформував Президента, що на Волині завершується підготовка постанови уряду про заходи щодо недопущення підтоплення території області. "Шлях, коли ми бігаємо після повені і роздаємо людям гроші - а ще по дорозі половина розкрадається - це шлях в нікуди. Треба провести заходи, щоб не допустити цього", - сказав посадовець. Він повідомив, що до осені буде завершено великий комплекс робіт - поглиблено русла річок, закінчено будівництво двох дамб, оновлено обладнання насосних станцій тощо.

Крім того, голова ОДА поінформував про ситуацію із проведенням весняно-польових робіт. Відзначено різке збільшення посівів цукрового буряку, пов'язане із залученням до робіт особистих підсобних селянських господарств.

"Торік 48 тис. сімей брали участь у цих роботах, цього року - близько 65-68 тис. Найцікавіше - у процесі з цього сезону беруть активну участь сільські і селищні голови. Менеджери заводів працюють із сільським головою - він збирає інформацію, насіння, добрива - все, що треба. Зворотна інформація також йде через нього. І не просто так - цукрові заводи платять в бюджет сільської ради відповідну суму за кожну тонну буряку. Господар отримує можливість заробити, сільський голова - поповнити бюджет, завод - збільшити обсяги виробництва цукру", - розповів керівник області.