ВЕСНЯНИЙ ПРИЗОВ

Президентський полк, який по праву називають елітним підрозділом української армії, поповнять 22 юнаки з Харкова. Вони переконані, що це - хороший початок для їхньої подальшої кар'єри. Так міркують і їхні батьки.

- Кожний чоловік повинен відслужити в армії, - говорять батьки одного з призовників Артема Ісичка. - Наш син вчився в університеті будівництва і архітектури, а як тільки отримав повістку, взяв академвідпустку і пішов служити. Ми його не відмовляли, бо вважаємо, що син вчинив правильно.

Щоб потрапити служити в Президентський полк, потрібно пройти не одну медкомісію, показати відмінну спортивну і стройову підготовку, написати безліч психологічних тестів та відповісти на різні складні питання. Крім того, майбутні вояки елітного полку повинні мати зріст не нижчий 180 см, слов'янську зовнішність, бездоганну репутацію та не мати судимості до третього коліна. Кожен з двадцяти двох призовників, за словами заступника начальника штабу Президентського полку Олексія Чулого, підходять за всіма вказаними параметрами. Після місяця стройової підготовки і прийняття присяги хлопці приступлять до несення служби. Їхнім основним завданням буде стеження за безпекою на офіційних заходах, зустрічах іноземних делегацій та державних святах.