ІНІЦІАТИВА

Дедалі більше жителів Донецька виступають за обмеження куріння цигарок у громадських місцях

Оповитий димами промислових підприємств Донецьк неабияк потерпає ще й від згубної звички великої кількості мешканців міста пихтіти тютюновим димом. Утім, можливо, невдовзі їм можуть зіпсувати "апетит". Адже, виявляється, зараз за обмеження куріння в громадських місцях виступає більшість городян. Це нещодавно підтвердили результати глядацького інтерактивного голосування програми "Питання влади" в прямому ефірі ТРК "Донбас" - 70 відсотків донеччан підтримали заборону куріння в таких місцях.

На початку року тут розпочали реалізовувати проект "Донецьк без тютюнового диму!", ініціатором якого виступила Донецька обласна організація "Комітету виборців України". Про заборону куріння цигарок з наступного футбольного сезону (з липня 2011 року) вже повідомили керівники стадіону "Донбас Арена".

"Буде заборонено курити на стадіоні та у внутрішньому периметрі починаючи від турнікетів, - повідомив генеральний директор "Донбас Арени" Олександр Атаманенко. - Тобто весь підтрибунний простір і чашу стадіону очистять від тютюнового диму".

Ймовірно, в Донецьку використають європейський досвід: в багатьох країнах із курцями не панькаються і навіть забороняють їм деякий час відвідувати стадіони. А це для вболівальників, погодьтеся, навіть гірше штрафу...

Втім, якщо в Донецьку вдадуться до таких "жорстоких" санкцій, уболівальників на "Донбас Арені" не поменшає. Адже із всіх завсідників стадіону палять цигарки всього 35 відсотків.