ЗАКОНОТВОРЧІСТЬ. Уряд подасть до Верховної Ради проект державного бюджету на 2012 рік 15 вересня. Як передає УНІАН, про це повідомив міністр фінансів Федір Ярошенко під час Години запитань до уряду у парламенті.

Бюджет 2012 року буде бюджетом «економічного зростання і недопущення проникнення другої хвилі світової кризи в реальний сектор економіки». При цьому міністр підкреслив, що бюджет буде збалансований, дефіцит — чітко витриманий, а закладається він на рівні 2,5% від ВВП.

Урядовець також повідомив, що Кабмін спільно з НБУ здійснюють заходи на підтримку стану платіжного балансу країни в умовах можливої другої кризи в світовій економіці. Для зменшення імпорту розробляється програма його заміщення. Зусилля сконцентровані також на енергозбереженні. «Реалізується комплекс заходів для підвищення конкурентоздатності нашої продукції та інвестиційної привабливості України, що дозволить підтримати міжнародні резерви на достатньому рівні і забезпечить захист економіки від зовнішніх чинників», — сказав міністр.