ПРАВОПОРЯДОК

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов під час Години уряду у Верховній Раді заявив, що до відповідальності за вчинені злочини притягуються усі громадяни незалежно від їхньої політичної приналежності.

За його словами, МВС не діє за принципом: "своїх не чіпати". Міністр повідомив, що за економічні злочини останнім часом було притягнуто представників різних політичних сил: "У поточному році по справах проходять посадові особи місцевих та інших органів: від БЮТ - 73, від Партії регіонів - 115, від НУ-НС - 38. Є і від комуністів".

Крім того, Анатолій Могильов заявив, що минулого року в Україні припинено протиправну діяльність 12 "злодіїв у законі". Говорячи про роботу підрозділів УБОЗ, міністр зауважив, що викрито 288 організованих злочинних груп, на лаву підсудних направлено 10 зухвалих банд і 13 злочинних організацій, а потерпілим відшкодовано близько 300 млн грн збитків, повідомляє УНІАН.

Також міністр зазначив, що у сфері протидії розкраданню бюджетних коштів викрито 19 організованих злочинних груп. Він додав, що у Києві викрито злочинну організацію з керівників комунальних і приватних підприємств, які під час реконструкції ліній швидкісного трамвая привласнили майже 23 млн грн бюджетних коштів.