ВИБОРИ-2012. Національна телекомпанія України у неділю, 28 жовтня, організує цілодобове висвітлення перебігу парламентських виборів у ефірі Першого Національного. 

Як повідомляє прес-служба телеканалу, вперше в історії українського телебачення глядачі зможуть за допомогою камер відеоспостереження, встановлених на 32 тис. 188 виборчих дільницях стежити за перебігом виборів у режимі онлайн безпосередньо в ефірі Першого Національного, передає УКРІНФОРМ.

Крім того, цього дня будуть працювати одразу дві новинні студії. Починаючи з 8:00 ранку, коли відкриваються виборчі дільниці, щогодини в ефірі виходитимуть випуски програми «Новини», в кожному з яких заплановані прямі включення з трьох інформаційних майданчиків: з прес-центру Центральної виборчої комісії, зі спеціального прес-залу в будівлі ЦВК та з прес-центру Дипломатичної академії Міністерства закордонних справ України, в якому працюватимуть міжнародні експерти. Випуски програми «Новини» вийдуть о 8:00, 9:00, 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00, 18:00 і 19:25.

Друга новинна студія буде організована для спілкування з членами ЦВК та міжнародними експертами, анонсування прямих трансляцій брифінгів, прес-конференцій та "круглих столів", які відбуватимуться у ЦВК та МЗС, видачі екстрених повідомлень у перерві між регулярними випусками новин, а також для коментування подій і можливих порушень, зафіксованих камерами спостереження.

О 19:50 в ефір Першого Національного вийде ведучий Савік Шустер зі спеціальним проектом, присвяченим парламентським виборам-2012. У проекті візьмуть участь відомі політики, члени ЦВК, міжнародні спостерігачі і незалежні експерти. Заплановані включення зі штабів провідних політсил країни, а також з ЦВК та МЗС. Спецпроект Шустера транслюватиметься в ефірі Першого Національного до 2:00.