ТВОРЧОСТІ І НАТХНЕННЯ! Президент України Віктор Янукович привітав творчих людей з нагоди Міжнародного дня інтелектуальної власності, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Щиро вітаю людей творчої праці з Міжнародним днем інтелектуальної власності. Покоління новаторів і науковців, літераторів і митців, усіх, чия діяльність тісно пов'язана зі створенням, охороною, використанням і захистом інтелектуальних надбань, формували неповторне культурне середовище нашої країни.

Нині здобутки, втілені в нових ідеях і технологіях, управлінських і дизайнерських рішеннях, стають також потужним економічним ресурсом, спроможним забезпечити гідне місце нашої держави в сучасному світі», - йдеться в вітанні.

Президент також побажав всім міцного здоров'я, щастя, натхнення та нових звершень на благо України.

ДОВІДКОВО

Міжнародний день інтелектуальної власності встановлено у вересні 2000 на засіданні Генеральної асамблеї Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ).

Відзначається щороку 26 квітня в день народження ВОІВ — організації, що сприяє охороні та розвиткові інтелектуальної власності у всьому світі.

Міжнародний день інтелектуальної власності надає можливість підкреслити значення інновацій у повсякденному житті людини та у вдосконаленні суспільства. Патенти, товарні знаки, авторське право та суміжні права як результати творчості та знань є потужними інструментами сприяння економічному та культурному розвитку.

УНН