ЕФІР. В Ужгороді пройшов фестиваль теле- та радіопрограм для нацменшин. У конкурсі взяли участь телемайстри шести країн: України, Угорщини, Румунії, Словаччини Македонії, Сербії та Росії. Надійшло понад 60 радіо- та з півсотні телевізійних журналістських робіт. Для перегляду відберуть найдостойніші.

Чималу допомогу організаторам надала обласна рада, виділивши з бюджету 49 тис. грн. Їх витратять на транспортні перевезення, оренду приміщень, подарунки, призи. Загальний кошторис свята майже втричі більший, тож активно долучають і спонсорів.

— Це фестиваль для всіх, але про життя нацменшин. Коли ми організували його 14 років тому, подібного не було навіть у Європі. «Мій рідний край» має на меті ознайомити із життям національних меншин, сприяти толерантному ставленню етногруп у багатонаціональних суспільствах, а такими нині є майже всі країни континенту, — сказав Золтан Кулін. — Звичайні гості фесту можуть висловлюватися під час обговорення стрічок на рівні з професіоналами. Нас цікавитиме думка кожного. Важливо й те, що дискусії відбуватимуться у прямому ефірі. Кому великий студійний екран не до душі, зможуть переглядати стрічки вдома по місцевому телеканалу чи в мережі Інтернет.

— Наш фестиваль має й таку рису, як дублювання фільмів. Це додаткові затрати, але пішли на такий крок, — зауважила заступник директора дирекції програм Закарпатської телерадіокомпанії Тетяна Вашаргелі.