ПРОГНОЗ. До кінця місяця Укргідрометцентр обіцяє мінливу погоду. В Україні з 21 березня температурний режим знизиться до рівня 0—13 градусів тепла. Про це на прес-конференції заявив начальник Українського гідрометцентру Микола Кульбіда. 

«На території України розпочалося інтенсивне потепління, внаслідок якого максимальна температура повітря в більшості регіонів зросла до 15—21 градуса... Такий спалах тепла буде не тривалим — усього 2—3 дні. Після цього максимальні температури знизяться вночі до 0—6 градусів тепла і вдень до 6—13 градусів тепла. Відбудеться зниження на 5—10 градусів, але все одно для цього періоду року це досить високий температурний режим, який дещо перевищує норму», — заявив фахівець.

За його словами, похолодання буде спостерігатися хвилями: перша хвиля — 21—23 березня, друга — 25—26 березня і третя — 1—2 квітня. Начальник Укргідрометцентру підкреслив, що до кінця березня не слід очікувати значних опадів. «Єдине, що невеликі та помірні опади можна чекати протягом 25—26 чисел, коли вони розпочнуться на Заході, Півночі і потім поширяться на центральні, східні та південні регіони», — додав він.

Також за словами керівника Укргідрометцентру, в Україні у найближчий тиждень не очікується негативних наслідків, пов’язаних із весняним водопіллям, повідомляє РБК-Україна.

«Нині в річках України ми маємо дуже повільний розвиток весняного водопілля з підвищенням рівня води, з послабленням і руйнуванням льодового покриву і утворенням незначних заторних явищ. На найближчий тиждень на території країни якихось негативних наслідків, пов’язаних із підтопленням річковими водами, не буде», — заявив фахівець.

За його словами, на рівнинній території рівень води кожен день зростає на 1—10 см, а на деяких річках до 20—30 см. Микола Кульбіда зазначив, що трохи активніше розвивається водопілля на річках Карпатського регіону, де зростання води було на рівні від 10 до 60 см. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»