ДОПОМОГА. У столиці до Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана вирішили подарувати людям гроші. З 24 вересня розпочалася виплата одноразової адресної матеріальної допомоги малозабезпеченим киянам. Загалом такий фінансовий подарунок отримає 351 тисяча осіб.

Як поінформували фахівці Головного управління праці та соціального захисту населення КМДА, люди отримуватимуть ці кошти в порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні банківські рахунки пенсіонерів та отримувачів пенсій, а також у поштових відділеннях.

Так, для членів сімей загиблих в Афганістані передбачена допомога у розмірі 500 грн. По 300 грн отримають малозабезпечені та багатодітні сім’ї, опікуни чи піклувальники, отримувачі пенсійних виплат на дітей-сиріт, сім’ї військовослужбовців, які загинули або померли в мирну пору під час проходження строкової служби, та ветерани підпільно-партизанського руху. 200 грн виплатять інвалідам з дитинства та дітям з інвалідністю, малозабезпеченим, які мешкають разом з інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, а також інвалідам І групи, розмір пенсійної виплати яких не перевищує 1400 грн. Матеріальну допомогу нададуть і дітям, батьки яких ухиляються від аліментів, та ще деяким категоріям громадян.