ЖУРНАЛІСТСЬКІ ДИВА. Вже другий рік поспіль Ялта збирає журналістську братію на креативний захід із назвою «Абзац». Щоразу організатори зльоту «Прес-центр «Ялта» та pr-агентство «Міст» вигадують якісь дива, які із задоволенням втілюють у життя колеги-журналісти.

Торік акули пера ризикнули спуститися на дно Чорного моря і виготовити перший і поки що єдиний у світі «Морський дайджест», присвячений екології Чорного моря. Цього ж разу місцем зльоту стало плато Ай-Петрі. Святкова колона журналістів ялтинських ЗМІ з прапорами і транспарантами  пройшла від верхньої станції канатної дороги до печери Ялтинська. Саме тут, спустившись на глибину, восьмеро ентузіастів-журналістів під керівництвом викладача Кореїзької художньої школи Олександра Шеханіна зверстали восьмишпальтову газету на глиняних табличках-скрижалях. Темою номера стали проблеми довкілля, Кримські гори і розвиток гірських видів туризму.

За створенням глиняної газети прискіпливо стежив і представник «Книги рекордів України», який офіційно зареєстрував рекорд. «Ми уважно вивчили представлене досягнення, і я запевняю, що нічого подібного не було і в світі» — заявив він.

Подивитися на вияв журналістської творчості зможуть тепер усі охочі, оскільки глиняна газета залишиться в печері Ялтинська навіки.