БОКС.  Поразка — це також частина професії. Відтепер про це знає і непереможний досі німецький боксер лівансько-сирійського походження Мануель Чарр на прізвисько Діамантовий Хлопець. Пізнього суботнього вечора 8 вересня чемпіон світу за версією Всесвітньої боксерської ради Віталій Кличко вдев’яте поспіль відстояв  свій титул. Як відомо, українець переміг технічним нокаутом у четвертому раунді після того, як Мануель отримав серйозне розсічення.

Сама собою напрошується аналогія з поєдинком Віталія проти Леннокса Льюїса, коли схожої травми зазнав наш боксер, який на той час випереджав суперника за очками, про що свідчать суддівські записки. Щоправда, в тому двобої Кличко-старший боксував із травмою ще два раунди. А  цього разу в Москві лікар порадив рефері відразу припинити поєдинок, викликавши невдоволення обох боксерів.

Що далі? Подейкують, що Девід Хей помирився з WBC і організація повернула його у свій рейтинг. Якщо британець і повернеться, то тільки з однією метою: провести бій проти Віталія Кличка. (З Володимиром-бо вже боксував!).

А тим, хто очікував, що по закінченні поєдинку на СК «Олімпійський» Віталій Кличко остаточно оголосить про закінчення кар’єри, доведеться трохи почекати…

Переможний удар Віталія Кличка. Фото з сайту chempionat.ru

ПРИВІТАННЯ

Президент України Віктор Янукович привітав чемпіона світу за версією WBС у суперважкій вазі Віталія Кличка з перемогою в поєдинку з Мануелем Чарром.

«Надзвичайно приємно, що Ви гідно захистили чемпіонський титул, продемонструвавши майстерність та індивідуальний стиль у двобої з високорейтинговим суперником», — йдеться у вітанні глави держави.

Віктор Янукович побажав Віталію Кличку міцного здоров’я, сімейного щастя та нових перемог.