ЗНАЙ НАШИХ!  З ХІІІ Математичного кубка Європи збірна команда України привезла 14 медалей! Змагання проходили у Парижі на базі університету ядерної фізики ім. П’єра та Марії Кюрі. Свої знання і кмітливість демонстрували  команди з Німеччини, Франції, Бельгії, Італії, Іспанії, Канади та інших держав. Нашу країну представляли 9 учнів загальноосвітніх шкіл Вінниччини, студентка Київського національного університету ім. Т.Шевченка та викладач Вінницького державного педагогічного університету ім. М.Коцюбинського. Очолювали команду відмінник освіти, член Адміністративної ради міжнародного комітету математичних змагань Ігор Кривошея і заслужений вчитель Тетяна Збожинська.

Юні українці змагалися в пошуку виграшних математичних стратегій, розв’язанні комбінованих логічних задач, демонстрували свої вміння як віртуози усного рахунку. У рамках Єврокубка також проходив Міжнародний салон математичної освіти і культури, де країни презентували методичні розробки, напрацювання і здобутки вчительства своєї держави, завдяки яким розвиваються здібності й математичні обдаровання дітей.

 За підсумками змагань наша збірна виборола  6 золотих, 6 срібних і 2 бронзові медалі. Принагідно завважимо, що вихованці Вінницького міського центру з інтеграції до європейського та світового освітнього простору з 2002 року є постійними учасниками Математичного кубку Європи і щороку з Парижа повертаються з нагородами.