Інна ОМЕЛЯНЧУК,
«Урядовий кур’єр»

Його відкриють поблизу пивзаводу «Рівень» у старому кварталі міста, де, власне, й сьогодні живуть рівненські пивовари. Причому в столітній будівлі, що колись слугувала житлом для сім’ї власника броварні «Бергшлосс» Герша Пісюка.

Дочка всесвітньо відомого художника Георгія Косміаді, який жив у Рівному до 1939 року, 95-річна пані Надія пригадує, як разом із татом частенько гостювала «в Пісюка». Той, до речі, дуже любив мистецтво.

Зараз у цій будівлі на вулиці Петра Могили знаходиться обласний центр учнівської творчості. Але днями депутати Рівнеради ухвалили рішення передати її під музей пивоваріння, в такий спосіб відновивши історичну справедливість. Натомість талановиті в творчості учні переберуться у приміщення з євроремонтом зовсім поруч.

Фото з сайту rv.suspilne.media

Власник пивзаводу «Рівень» депутат Рівнеради Мар’ян Года хоче відновити будинок Пісюка в такому вигляді, яким він був до другої світової війни. А ще загалом облаштувати у відповідному архітектурному стилі весь квартал, який змінюється просто на очах.

Тож ідею змінити місто на краще, поєднавши історію з сучасністю, підтримали колеги-депутати на чолі з міським головою Володимиром Хомком.