Шасі автобусу має довжину 28 метрів. Кузов для нього виготовила бразильська компанія Busscar. В салоні транспортного засобу може розміститись до 250 пасажирів.

Шведський автовиробник Scania представив першу у світі модель трисекційного автобуса, двигун якого працює на природному газі.

Про це повідомляє Diariodotransporte. Модель громадського транспорту відповідає нормам Євро-6. Її представили під час міжнародної виставки Busworld Latin America у колумбійському місті Меделлін.

Шасі автобусу має довжину 28 метрів. Кузов для нього виготовила бразильська компанія Busscar. В салоні транспортного засобу може розміститись до 250 пасажирів. Бічні двері розташовані високо від землі, щоб співпадати з посадковою платформою на зупинках.

Він призначений для лінії швидкісного автобусного сполучення, яка розповсюджена у країнах Південної Америки. Такий транспорт отримав назву метробус. Він їздитиме окремими смугами.

Автобус на шасі Scania економніший на 25% у порівнянні з дизельним аналогом. Інженерам вдалося зменшити кількість шкідливих викидів у атмосферу на 90%. У його вихлопних газах повністю відсутня сажа.

Ще однієї перевагою такого транспорту є те, що його двигун не вимогливий до якості пального й має значно більший ресурс. 

 «Знай.ua»