АКЦЕНТ. У рамках робочої поїздки до Дніпропетровщини Віктор Янукович взяв участь в урочистому введенні в експлуатацію першого будинку, зведеного в області за державною програмою «Доступне житло» (м. Дніпропетровськ, проспект Миру, 25). Глава держави зазначив, що в перспективі поряд з’являться ще п’ятнадцять сучасних п’ятиповерхівок — новий мікрорайон із необхідною інфраструктурою. Надалі ж подібні проекти реалізовуватимуться в Павлограді, Нікополі, Новомосковську.

А виступ Президент розпочав зі слів про ключову складову нової соціальної політики — забезпечення українців доступним житлом. Він нагадав, що цією програмою скористалися вже понад тисяча сімей з 2010 р., а цього року запроваджено механізм компенсації відсоткової іпотечної ставки. «Українська родина повинна мати реальну можливість придбати житло у власність, витрачаючи на це не більше 30—35% місячного доходу, — підкреслив Віктор Янукович. — Програма надала потужний імпульс розвитку будівельної галузі в області, створенню нових робочих місць. Пожвавився банківський сектор, під гарантії держави надається так звана «довга» іпотека».

До слова, ключі від квартир новобудови з його рук отримали шестеро осіб. І серед новоселів — чемпіонки Олімпіади в Лондоні: Яна Дементьєва, Наталя Довготько, Анастасія Коженкова та Катерина Тарасенко.

Згодом Віктор Янукович взяв участь у церемонії відкриття металургійного заводу «Інтерпайп сталь». Він зазначив, що нині велика подія для країни, бо це перший металургійний завод, побудований в Україні «з нуля» за останні півстоліття».

Також Віктор Янукович відзначив високий рівень та екологічні стандарти об’єкта: «Найсучасніші технології, які використовуватимуться на підприємстві, нададуть можливість значно скоротити шкідливі викиди в навколишнє середовище, що дуже важливо для області як промислового регіону з великим екологічним навантаженням».

Президент звернув увагу і на нове виробництво, яке базуватиметься на принципах енергоефективності, повідомляє його прес-служба. Йдеться про технології, які дадуть змогу мати високоякісну продукцію за дуже хорошою конкурентною собівартістю. До слова, завод «Інтерпайп сталь» зможе виробляти 1,32 млн тонн колісної та трубної заготовки на рік.

Учора глава держави відвідав Запорізьку область. Там він побував на церемонії відкриття Ботіївської вітроелектростанції, а також взяв участь у святкуванні 80-річчя найбільшої в Україні гідроелектростанції — ДніпроГЕСу.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»