ЕЛЕКТРОННИЙ РЕЄСТР. Запроваджуючи систему електронного обліку деревини, лісівники використовують найкращі світові здобутки.

На цьому наголосив голова Держлісагентства Віктор Сівець, презентуючи на 24-й Міжнародній виставці-ярмарку «Агро-2012» Президентові України Віктору Януковичу систему електронного обліку деревини, яку до кінця року запроваджуватимуть в усіх державних лісогосподарствах країни, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

 «Серед основних переваг системи електронного обліку деревини - економія коштів та зменшення трудовитрат. За рахунок заощаджених коштів лісогосподарські підприємства зможуть збільшувати площі лісових насаджень, купувати нову техніку, розвивати лісову інфраструктуру», - зазначив Віктор Сівець.

За його словами, у поточному році всі підприємства Держлісагентства планують повністю перейти на електронний облік, тим самим вони позбавлять можливостей для існування підпільні пилорами та унеможливлять обіг незаконно придбаної деревини. Електронний контроль ліквідує нечесну конкуренцію та виведе діяльність деревообробників у прозоре правове поле.

ДОВІДКОВО

Цьогоріч у виставці беруть участь 734 підприємств, фірм, компаній із 24 регіонів України, а також іноземні компанії з 18 країн. «Агро-2012» завершить свою роботу 8 вересня.