ЗНАЙ НАШИХ!Українські IT-спеціалісти розробляють програмне забезпечення та додатки для багатьох великих світових корпорацій, серед яких і продукт для iPhone. Про це УНН сказав експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.

Експерт розповів про інвестиційну привабливість українського IT-сектору.

«IT-технології мають достатньо великий потенціал з точки зору інвестора. На сьогодні в Україні вже існує низка достатньо великих компаній у цій галузі,  які успішно працюють і продають свої продукти по всьому світі, в тому числі таким відомим компаніям, як Microsoft. Також деякі здійснюють розробку додатків для таких речей, як, наприклад, iPhone», - розповів О. Жолудь.

У сферу українських інформаційних технологій вкладено майже 20 млн дол. інвестицій.

«Сьогодні ми розуміємо, що Україна має великий обсяг IT-послуг. В Україні офіційний обсяг венчурних інвестицій у IT сьогодні становить близько 20 млн дол.», – сказав заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

За словами Р. Крамаренка, для ефективної роботи системи IT в Україні має бути забезпечено регуляторну політику, яка сприяє роботі бізнесу та інновацій, якісні людські ресурси, які з'являються завдяки ефективній системі освіти і стабільний ланцюг фінансування.