УКРАЇНА І СВІТ. Понад два десятки українців, які виїхали на заробітки в Ірак будувати урядові котеджі, майже 9 місяців не отримують зарплати, повідомляє газета «Сегодня».

«Наскільки я знаю, зараз в Іраку залишилося 24 українці з різних областей країни, переважно із західних. Вони чекають своїх зарплат і без грошей виїжджати не хочуть, розповідає житомирянин Андрій Бобер, який повернувся з Іраку.  Їжею їх забезпечують українське консульство і ООН. Я повернувся з Іраку на початку літа, мені  гроші заплатили. Просто пощастило — я приїхав раніше інших і був у першій партії на отримання зарплати. Середня зарплата в місяць там становила $1500—1700 ».

Фірма, на якій працювали українці, розорилася.

Як повідомив колишній заробітчанин, на будівництві працювало близько 200 українців, і багато з них виїхали, не дочекавшись заробітної плати, — їм дали кошти тільки на дорогу. В українському МЗС говорять, що будівельникам потрібно вирішувати свою проблему в судовому порядку, але краще повернутися додому. Правда, у такому випадку їхні шанси  на отримання зарплат зводяться до нуля.