НА ЧАСІ. Президент доручив розробити та затвердити план першочергових заходів, спрямованих на зближення з Європейським Союзом. 

Президент зокрема дав доручення Прем’єр-міністру Миколі Азарову забезпечити виконання заходів щодо парафування тексту Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також підготувати план заходів щодо виконання у 2012 році Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до норм Євросоюзу.

Уряд, окрім того, повинен забезпечити завершення реалізації заходів щодо підготовки і прийняття законодавчих та інших нормативно-правових актів, передбачених Національним планом з виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму ЄС для України.

Як повідомляє прес-служба Президента, глава держави також доручив керівникові уряду провести комплексний аналіз положень проекту Угоди про асоціацію (які стосуються економічного та секторального співробітництва, створення поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі) на предмет необхідності реформування галузей національної економіки. За результатам аналізу повинні бути підготовлені відповідні пропозиції.

Кабмін також має підготувати та узгодити з Європейською Комісією пропозиції щодо розширення форм і збільшення обсягів залучення Україною допомоги ЄС для імплементації Угоди про асоціацію.

Зазначені доручення мають бути виконані до 2 квітня.

Уряд також повинен активізувати роботу з підготовки та реалізації проектів модернізації газотранспортної системи України за підтримки ЄС і міжнародних фінансових організацій.

А міністр закордонних справ Костянтин Грищенко має до 15 березня подати узгоджений з ЄС консолідований текст Угоди про асоціацію українською та англійською мовами.

Президент також доручив до 1 червня вжити заходів щодо підписання Угоди про внесення змін до Угоди між Україною та Європейським співтовариством про спрощення оформлення віз.

До 2 липня уряд має вжити заходів щодо завершення переговорів з ЄС стосовно укладення Угоди про спільний авіаційний простір. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»