УРЯДОВІ РІШЕННЯ. Кабінет Міністрів України вніс зміни до переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів. Відповідна постанова № 1359 датована 28 грудня 2011 року.

Згідно з документом, до постанови Кабінету Міністрів України від 17 вересня 1996 р. № 1147 в перелік заходів із охорони і раціонального використання ресурсів тваринного світу внесено пункт «Будівництво та облаштування притулків для утримання безпритульних тварин». Таким чином, політика влади у цьому напрямку спрямована на повне розв’язання проблеми безпритульних тварин в Україні.

Також нагадаємо, Мінприроди України створило механізм оперативного реагування на сигнали українських екологічних організацій щодо жорстокого поводження з безпритульними собаками. «Кожен сигнал екологів ми перевіряємо, і якщо факти підтверджуються, передаємо інформацію правоохоронним органам», - відзначає Міністр Микола Злочевський.

Мінприроди підтримує всі пропозиції міських рад щодо фінансової участі у проектах будівництва нових притулків для бездомних собак.

Прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів