ПРИМХИ ПОГОДИ. Небо затягло сірими хмарами, на зміну теплому сонцю прийшли холод, ураганний вітер і снігопад. Заметілі у жовтні - рідкість навіть для гірських районів Австрії. Ще зелені ліси і пасовища завалило снігом - за ніч у регіоні випала місячна норма опадів.

На дорогах відбувається безліч аварій, автомобілісти виявилися не готові до такої зміни погоди і їздять ще на літній гумі. Дорожнім службам довелося перекрити деякі перевали: штурмувати круті гірські траси машинам без зимового спорядження виявилося не під силу.

У Хорватії ж негода буквально розділила міста на різні сезони. В одних ллють дощі і вирують урагани, а в інших діти вже грають в сніжки. У небі над Пулою і Рієкою грози, одна з блискавок потрапила в житловий будинок.

«Я побачила дим над дахом і побігла до сусідів. Виявилося, в їхній будинок влучила блискавка. Я допомогла їм вибратися і викликала швидку допомогу», - розповіла місцева мешканка Валентина Тот.

Горський Котар завалило снігом. На дорогах утворилася крижана кірка. Поліція ледь встигає оформляти ДТП. Ситуація на дорогах дуже небезпечна.

В Україні погада не стабільна. У західних областях - різке похолодання і навіть мокрий сніг, у центрі, на півдні та сході поки ще тепло, однак вже на початку тижня температура знизиться, пройдутьінтенсивні дощі.

ТСН