КОНТРОЛЬ. Кабінет міністрів Німеччини під керівництвом канцлера Ангели Меркель погодив створення «бензинової поліції» – відомства, яке буде контролювати ціни на бензин, передає УНН з посиланням на німецькі ЗМІ.

Власники заправок повинні будуть звітувати про кожне підвищення та зниження ціни на бензин і пояснювати причину цих змін. Крім цього, вони зобов'язані повідомляти про те, у кого і за якими цінами вони закупили паливо. На підставі цієї інформації влада сподівається з'ясувати, хто маніпулює цінами на бензин, пояснив міністр економіки Філіп Реслер (Philipp Roesler). Таке рішення було ухвалене через рекордно зростаючих цін на пальне.

На початку квітня німецькі антимонопольники почали розслідування відносно п'яти найбільших компаній – власників АЗС в країні. Фірми BP / Aral, Esso, Jet, Shell і Total запідозрили в ціновій змові. Нафтові компанії, а разом з ними і незалежні оператори автозаправок виступають проти «бензинової поліції». Вони вказують на надмірну бюрократизацію і закликають не вважати себе єдиними винуватцями ситуації, що склалася.