РЕЙТИНГ. Україна опинилася в трійці країн-лідерів, які здійснили найефективніші реформи своїх економік. Позиції України в світовому рейтингу умов ведення бізнесу покращились на 15 позицій. Про це свідчить  оприлюднена сьогодні Світовим банком доповідь «Ведення бізнесу»  - Doing Business -2013.

Відповідно до прес-релізу, оприлюдненого організацією,  займатися підприємницькою діяльністю в Україні стало набагато простіше. Україна стала третьою у списку рейтингу країн, які продемонстрували значні покращення щодо полегшення ведення бізнесу за останній рік, більш швидкі темпи поліпшення у Польщі та Шрі-Ланки.

Міжнародні експерти визначили, що основний «стрибок» зроблено щодо полегшення створення підприємств. Найбільш значне покращення було досягнуто по позиції «реєстрація підприємств», де Україна піднялася з 116-ї позиції до 50-ї. В позиції оподаткування також спостерігається значне покращення – з 183-ї до 165-ї позиції. Також на 19 пунктів поліпшено в рейтингу позиції України щодо реєстрації власності.

Досягнуто покращення практично за всіма позиціями, які оцінювалися при складанні рейтингу. Так, міжнародні експерти відзначили значні здобутки Уряду України щодо забезпечення виконання контрактів, захисту інвесторів, міжнародної торгівлі тощо.

За словами Аугусто Лопез-Клароса, директора Відділу Глобальних Індикаторів та Аналізу Групи Світового банку, «за ці роки урядами (країн, які піднялися в рейтингу, - Авт.) були зроблені важливі кроки щодо поліпшення нормативно-правової бази для розвитку бізнесу і скорочення розриву в сфері передової практики, яка існує в світі».

Також наголошено на важливості таких економічних показників для підтримки соціальної політики в державі, зокрема, створення нових робочих місць.

«У той час як оцінювані нами реформи дають лише часткове уявлення про бізнес-клімати країни, вони мають вирішальне значення з точки зору ключових економічних показників, таких як збільшення числа робочих місць і створення нових компаній», - наголосив Аугусто Лопез-Кларос.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ