ЦІНОУТВОРЕННЯ. Позиція Міжнародного валютного фонду щодо підвищення тарифів на газ і тепло для населення України залишається жорсткою, заявив міністр фінансів України Валерій Хорошковський в інтерв'ю виданню «Коммерсантъ-Україна», передає УКРІНФОРМ.

«Ми знали, з чим ми їдемо на переговори, і знали позицію МВФ щодо основних напрямів. Були проговорені всі складові, починаючи з досить успішних макроекономічних результатів 2011 року та закінчуючи проблемними питаннями... Проте позиція МВФ щодо підвищення тарифів на газ і тепло була досить жорсткою, і це стало тим каменем спотикання, який нам поки не вдалося подолати», – сказав міністр.

Відповідаючи на запитання з приводу можливості кредитування України іншими фінансовими організаціями, Хорошковський відзначив: «Єдине, що я можу підтвердити, – нинішні виплати хоч і важкі, але можливі й без кредиту МВФ. Це може бути зроблено за рахунок внутрішніх ресурсів, за рахунок наших можливостей займати на фінансових ринках».

Водночас глава Мінфіну додав: у Вашингтоні з МВФ було досягнуто домовленості щодо продовження переговорів. «Після нашої зустрічі Прем'єр-міністр Микола Азаров спілкувався з главою фонду Крістін Лагард. Це дає нам надію на продовження переговорів. І ми зараз готуємо нашу переговорнупозицію. Після узгодження часу візиту ми знову виїжджатимемо до них».